Asimetrični Rick Owens

Foto: Žurnal24 Rick Owens, jesen/zima Foto: Žurnal24 Rick Owens, jesen/zima Foto: Žurnal24 Rick Owens, jesen/zima Foto: Žurnal24 Rick Owens, jesen/zima Foto: Žurnal24 Rick Owens, jesen/zima Foto: Žurnal24 Rick Owens, jesen/zima Foto: Žurnal24 Rick Owens, jesen/zima Foto: Žurnal24 Rick Owens, jesen/zima Foto: Žurnal24 Rick Owens, jesen/zima Foto: Žurnal24 Rick Owens, jesen/zima 2010/2011
Rick Owens je znan po asimetričnih oblačilih, v katerih združuje glamur in grunge.
Oglej si celoten članek

Modni oblikovalec Rick Owens se je rodil v Los Angelesu, odraščal v manjšem mestecu Porteville in se po srednji šoli vrnil nazaj v mesto angelov. Na Otis Parsons inštitutu za umetnost je študiral slikarstvo, a študij po dveh letih zapustil in se posvetil karieri oblikovalca. Ves ta čas pa se je upiral študiju modnega oblikovanja.

Z Vogueom med zvezde
Po študiju si je več let služil denar z manjšimi deli v šivalnicah in prodajalnah oblačil, leta 1994 pa je prvič predstavil svojo znamko. Svoje prve manjše kolekcije je prodajal v butiku Charlsa Gallaya, pri katerem je Owens tudi delal. Pozornost si je pridobil, ko je njegovo usnjeno jakno nosila Kate Moss na fotografiji francoskega Vogua, s pomočjo ameriškega Vogua pa je oblikovalcu uspelo leta 2002 svojo kolekcijo predstaviti na newyorškem tednu mode.

Arhitekturni navdih
Rick Owens svoje kreacije opisuje z besedo glunge, mešanica grunga in glamurja ter ne skriva, da je na njegovo delo vplivala tudi hollywoodska pop kultura, čeprav se veliko raje vrača v temnejši grunge iz začetka 90. let. "Svoje delo bi opisal s prispodobo ljubezni med Frankensteinom in Greto Garbo," je Owens dejal v enem izmed intervjujev. Navdih najde v opazovanju arhitekture in notranjega oblikovanja. "Oscar Niemeyer, Piero Portaluppi, Le Corbusier, Carlo Mollino, Jean Michel Frank so med mojimi ljubšimi inspiracijami," pravi Owens.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.