Magazin > Lepota & telo
16 ogledov

Asimetrični Rick Owens

Rick Owens, jesen/zima
1/10
Žurnal24 main
Rick Owens je znan po asimetričnih oblačilih, v katerih združuje glamur in grunge.

Modni oblikovalec Rick Owens se je rodil v Los Angelesu, odraščal v manjšem mestecu Porteville in se po srednji šoli vrnil nazaj v mesto angelov. Na Otis Parsons inštitutu za umetnost je študiral slikarstvo, a študij po dveh letih zapustil in se posvetil karieri oblikovalca. Ves ta čas pa se je upiral študiju modnega oblikovanja.

Z Vogueom med zvezde
Po študiju si je več let služil denar z manjšimi deli v šivalnicah in prodajalnah oblačil, leta 1994 pa je prvič predstavil svojo znamko. Svoje prve manjše kolekcije je prodajal v butiku Charlsa Gallaya, pri katerem je Owens tudi delal. Pozornost si je pridobil, ko je njegovo usnjeno jakno nosila Kate Moss na fotografiji francoskega Vogua, s pomočjo ameriškega Vogua pa je oblikovalcu uspelo leta 2002 svojo kolekcijo predstaviti na newyorškem tednu mode.

Arhitekturni navdih
Rick Owens svoje kreacije opisuje z besedo glunge, mešanica grunga in glamurja ter ne skriva, da je na njegovo delo vplivala tudi hollywoodska pop kultura, čeprav se veliko raje vrača v temnejši grunge iz začetka 90. let. "Svoje delo bi opisal s prispodobo ljubezni med Frankensteinom in Greto Garbo," je Owens dejal v enem izmed intervjujev. Navdih najde v opazovanju arhitekture in notranjega oblikovanja. "Oscar Niemeyer, Piero Portaluppi, Le Corbusier, Carlo Mollino, Jean Michel Frank so med mojimi ljubšimi inspiracijami," pravi Owens.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.