Atlet se ni hotel rokovati s Kate Middleton

Foto: FameFlynet
Foto: FameFlynet
Kate Middleton je na paraolimpijskih igrah, ki se trenutno odvijajo v Londonu, najboljšim trem metalcem diska okoli vratu obesila medalje, a podelitev je zasenčil neprijeten dogodek.
Oglej si celoten članek

Ponosna vojvodinja je pretekli konec tedna britanskemu metalcu diska okoli vratu obesila zlato medaljo, a veseli dogodek je zasenčil iranski atlet Mehrdad Karam Zadeh, ki se ob prejemu srebrne medalje ni hotel rokovati s Kate. Prejemnika zlate in bronaste medalje sta lepo sprejela Katino gesto, Zadeh pa jo je zavrnil.

Čeprav se je to marsikomu zdelo nenavadno, pa je Kate njegovo zavrnitev sprejela precej dobro. "Veliko atletov iz muslimanskih dežel se v javnosti noče rokovati z žensko, s katero niso v sorodu, ker to ni v skladu z njihovimi verskimi prepričanji," je pojasnil Katin tiskovni predstavnik in dodal, da je bila vojvodinja o tem predhodno obveščena. "Kate spoštuje njegovo odločitev in si kljub temu šteje v čast, da je atletom podelila medalje."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.