Magazin > VIP
52 ogledov

Atlet se ni hotel rokovati s Kate Middleton

Kate Middleton FameFlynet
Kate Middleton je na paraolimpijskih igrah, ki se trenutno odvijajo v Londonu, najboljšim trem metalcem diska okoli vratu obesila medalje, a podelitev je zasenčil neprijeten dogodek.

Ponosna vojvodinja je pretekli konec tedna britanskemu metalcu diska okoli vratu obesila zlato medaljo, a veseli dogodek je zasenčil iranski atlet Mehrdad Karam Zadeh, ki se ob prejemu srebrne medalje ni hotel rokovati s Kate. Prejemnika zlate in bronaste medalje sta lepo sprejela Katino gesto, Zadeh pa jo je zavrnil.

Čeprav se je to marsikomu zdelo nenavadno, pa je Kate njegovo zavrnitev sprejela precej dobro. "Veliko atletov iz muslimanskih dežel se v javnosti noče rokovati z žensko, s katero niso v sorodu, ker to ni v skladu z njihovimi verskimi prepričanji," je pojasnil Katin tiskovni predstavnik in dodal, da je bila vojvodinja o tem predhodno obveščena. "Kate spoštuje njegovo odločitev in si kljub temu šteje v čast, da je atletom podelila medalje."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.