Baby boom zaradi izpada elektrike

Foto: Žurnal24 Malčki se imajo zahvaliti izpadu elektrike.
Majhna skupina vasi na Nizozemskem se je znašla sredi baby booma točno devet mesecev po izpadu elektrike. Ljudje so očitno našli dober način, kako se pogreti v mrzlih nočeh.
Oglej si celoten članek

Pred točno devetimi meseci je nekaj vasi na vzhodu Nizozemske zaradi vojaškega helikopterja, ki je poškodoval električno omrežje, kar tri dni in noči ostalo brez elektrike. Sedaj je rezultat izpada viden v močno povečanem rojstvu otrok. Predstavnica okrožja Maasdriel Anneleas van Eijkeren je povedala: „V hišah je bilo zelo hladno. Da bi se pogreli, so zgodaj hodili v posteljo. Sedaj pa imamo nekaj več otročičkov“.

Nekaj? Če smo natančni, se je rodilo kar 44 odstotkov več otrok kot ponavadi. Septembra je na svet privekalo kar 26 dojenčkov, medtem ko jih je leto prej 18.

Skupnost se sicer že dolgo bori z majhno rodnostjo. Ker se je omenjena metoda izkazala kot zelo prikladna, se prebivalci šalijo, da bi morala večkrat izpasti elektrika. Anneleas se je zasmejala: „Niti pomisliti ne smem na to!“

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.