Magazin > Bizarno
22 ogledov

Baby boom zaradi izpada elektrike

Malčki se imajo zahvaliti izpadu elektrike. Žurnal24 main
Majhna skupina vasi na Nizozemskem se je znašla sredi baby booma točno devet mesecev po izpadu elektrike. Ljudje so očitno našli dober način, kako se pogreti v mrzlih nočeh.

Pred točno devetimi meseci je nekaj vasi na vzhodu Nizozemske zaradi vojaškega helikopterja, ki je poškodoval električno omrežje, kar tri dni in noči ostalo brez elektrike. Sedaj je rezultat izpada viden v močno povečanem rojstvu otrok. Predstavnica okrožja Maasdriel Anneleas van Eijkeren je povedala: „V hišah je bilo zelo hladno. Da bi se pogreli, so zgodaj hodili v posteljo. Sedaj pa imamo nekaj več otročičkov“.

Nekaj? Če smo natančni, se je rodilo kar 44 odstotkov več otrok kot ponavadi. Septembra je na svet privekalo kar 26 dojenčkov, medtem ko jih je leto prej 18.

Skupnost se sicer že dolgo bori z majhno rodnostjo. Ker se je omenjena metoda izkazala kot zelo prikladna, se prebivalci šalijo, da bi morala večkrat izpasti elektrika. Anneleas se je zasmejala: „Niti pomisliti ne smem na to!“

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.