Baletni večer pod zvezdami

Foto: Arhiv organizatorja
Foto: Arhiv organizatorja
V baletnem večeru Pod zvezdami na Prešernovem trgu se bosta ob 21.30 zvrstili svetovno znani popularni koreografiji ter nova predstava priznanega hrvaškega koreografa na glasbo Louisa Armstronga.
Oglej si celoten članek

Nekaj več
Koreografija: Twyla Tharp
Glasba: Willie (The Lion) Smith
Predstava Baker's Dozen (Bakerjevih dvanajst) koreografinje Twyle Tharp se s svojo preprostostjo precej razlikuje od ekstravagantnega in vsem všečnega sloga njenih koreografij iz filma Hair (Lasje). Predstava popelje gledalca na plesišče, kjer se plesalci v ritmih lahkotnega jazza lagodno prepuščajo užitkom popoldanskega družabnega plesa.

Ples s Sinatro (Sinatra Suite)
Glasba: Frank Sinatra
Koreografijo na Sinatrovo glasbo je Tharpova ustvarila le za dva plesalca. Premierno sta jo odplesala Mihail Barišnikov in Elaine Kudo. Tudi v tej predstavi, ki "slog Freda Astaira prepleta s senzibilnostjo 80-tih" Tharpovo navdihuje družabni ples v vsej svoji večplastnosti.

Čudovit svet … je lahko (What a Wonderful World … It Can Be)
Koreografija: Dinko Bogdanić
Glasba: Louis Armstrong
Hrvaški plesalec in koreograf Dinko Bogdanić je svojo novo predstavo pripravil prav za ljubljanski baletni ansambel. Zimzelene melodije znamenitega Louisa Armstronga (1901-1971) so bile navdih za predstavo o ljubezenskem trikotniku med belim parom in mladim temnopoltim glasbenikom.

Vstopnine ni!

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.