Magazin > Film & Glasba & TV
34 ogledov

Baletni večer pod zvezdami

Willie (The Lion) Smith Arhiv organizatorja
V baletnem večeru Pod zvezdami na Prešernovem trgu se bosta ob 21.30 zvrstili svetovno znani popularni koreografiji ter nova predstava priznanega hrvaškega koreografa na glasbo Louisa Armstronga.

Nekaj več
Koreografija: Twyla Tharp
Glasba: Willie (The Lion) Smith
Predstava Baker's Dozen (Bakerjevih dvanajst) koreografinje Twyle Tharp se s svojo preprostostjo precej razlikuje od ekstravagantnega in vsem všečnega sloga njenih koreografij iz filma Hair (Lasje). Predstava popelje gledalca na plesišče, kjer se plesalci v ritmih lahkotnega jazza lagodno prepuščajo užitkom popoldanskega družabnega plesa.

Ples s Sinatro (Sinatra Suite)
Glasba: Frank Sinatra
Koreografijo na Sinatrovo glasbo je Tharpova ustvarila le za dva plesalca. Premierno sta jo odplesala Mihail Barišnikov in Elaine Kudo. Tudi v tej predstavi, ki "slog Freda Astaira prepleta s senzibilnostjo 80-tih" Tharpovo navdihuje družabni ples v vsej svoji večplastnosti.

Čudovit svet … je lahko (What a Wonderful World … It Can Be)
Koreografija: Dinko Bogdanić
Glasba: Louis Armstrong
Hrvaški plesalec in koreograf Dinko Bogdanić je svojo novo predstavo pripravil prav za ljubljanski baletni ansambel. Zimzelene melodije znamenitega Louisa Armstronga (1901-1971) so bile navdih za predstavo o ljubezenskem trikotniku med belim parom in mladim temnopoltim glasbenikom.

Vstopnine ni!

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.