Baletno srečanje z Mariborom

Foto: Žurnal24 Meeting Maribor je premiero doživel v prejšnji petek. (Foto: Arhiv organizatorja
Baletni performans dveh koreografov Edwarda Cluga, Darrela Toulona s preprostim naslovom Meeting Maribor si lahko ogledate nocoj ob 20. uri v SNG Maribor.
Oglej si celoten članek

Ples je že od nekdaj, tako rekoč od vznika človeške civilizacije, predstavljal fizično-gibalno komunikacijsko polje med posameznikom in kolektivom, ki ga obkroža.

Avtorski in koprodukcijski projekt, ki nastaja v prijateljskem ambientu med dvema sosedoma, mariborsko in graško Opero, obravnava posebnost koreografskega premisleka prostora in časa, tistega izmuzljivega "tukaj in zdaj", in njegov neposredni vpliv na medčloveške odnose. Baletna predstava s sodobno koreografijo se ukvarja s kulturnimi razlikami različnih okolij, ki jih vnašajo ljudje s svojim življenjskim slogom in mentaliteto, prav tako pa izpostavlja možnosti harmoničnega sobivanja, ki se odraža tudi v estetski komunikaciji med gibom, glasbo in privlačno vizualno izraznostjo.

Cena vstopnice je 18 evrov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.