Magazin > Film & Glasba & TV
18 ogledov

Baletno srečanje z Mariborom

Meeting Maribor je premiero doživel v prejšnji petek. (Foto: Arhiv organizatorja Žurnal24 main
Baletni performans dveh koreografov Edwarda Cluga, Darrela Toulona s preprostim naslovom Meeting Maribor si lahko ogledate nocoj ob 20. uri v SNG Maribor.

Ples je že od nekdaj, tako rekoč od vznika človeške civilizacije, predstavljal fizično-gibalno komunikacijsko polje med posameznikom in kolektivom, ki ga obkroža.

Avtorski in koprodukcijski projekt, ki nastaja v prijateljskem ambientu med dvema sosedoma, mariborsko in graško Opero, obravnava posebnost koreografskega premisleka prostora in časa, tistega izmuzljivega "tukaj in zdaj", in njegov neposredni vpliv na medčloveške odnose. Baletna predstava s sodobno koreografijo se ukvarja s kulturnimi razlikami različnih okolij, ki jih vnašajo ljudje s svojim življenjskim slogom in mentaliteto, prav tako pa izpostavlja možnosti harmoničnega sobivanja, ki se odraža tudi v estetski komunikaciji med gibom, glasbo in privlačno vizualno izraznostjo.

Cena vstopnice je 18 evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.