Barvni retronaočniki

Foto: Žurnal24 Barve so letos v ospredju. (Foto: Imaxtree)
Aviatorke, wayfarer in panamerika. Modni so žive barve in vzorci ter čiste linije okvirjev.
Oglej si celoten članek

Preobrazba
Trendi se vračajo v preteklost, popularna so očala, ki so nekoč v podobni izvedbi že obstajala, pa se zdaj vračajo sodobnejša, z novimi materiali in barvami,” razloži stilistka Ajda Perme. Doda, da so letos še posebno modni modeli Ray-Banovih aviatork in wayfarerk ter Carrerin panamerika.

Barvito nad sončne žarke
Okvirji bodo letos večinoma plastični in čistih linij, brez detajlov, pravi sogovornica, več razgibanosti je v barvni paleti modelov. “Popularni so okvirji živih barv in vzorcev, včasih več hkrati, v poštev pridejo tudi obarvana ali polarizirana stekla,” pojasni.

Modeli očal
Ray-Ban. Očala s stekli v obliki solzic so bila sprva oblikovana za ameriške letalce v drugi svetovni vojni. Okvirji so tanki in lahki.
Wayfarer. Stekla so bolj trapeznih oblik, okviri masivnejši od aviatork.
Panamerica. Stekla so v primerjavi z aviatorkami bolj razpotegnjena z zapolnjenim navpičnim predelkom med njima.
Potovanje v preteklost
Letošnji naočniki so brez dvoma retro, vintage, funky in futuristično navdihnjeni. “Vsi se spomnimo okroglih očal Jackie O., pa Lennonovih lenonk, s katerimi boste v našem okolju sicer morda malce preveč napredni, če pa boste kdaj v dvomih, si le upajte, imate mojo podporo,” pravi Permetova.

S črno ne morete zgrešiti
Kot razlaga sogovornica, se zdi, da bi to sezono sončna očala želela vso pozornost preusmeriti nase, “zato bodite previdni, da bodo sovpadala z barvno lestvico oblačil v vaši omari, res pa je tudi, da s črnimi ali rjavimi ne morete brcniti v temo”. Popularen modni dodatek naj bo ustrezen, da bo zaščitil oči in upočasnil nastajanje gubic.


Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.