Magazin > Lepota & telo
31 ogledov

Barvni retronaočniki

Barve so letos v ospredju. (Foto: Imaxtree) Žurnal24 main
Aviatorke, wayfarer in panamerika. Modni so žive barve in vzorci ter čiste linije okvirjev.

Preobrazba
Trendi se vračajo v preteklost, popularna so očala, ki so nekoč v podobni izvedbi že obstajala, pa se zdaj vračajo sodobnejša, z novimi materiali in barvami,” razloži stilistka Ajda Perme. Doda, da so letos še posebno modni modeli Ray-Banovih aviatork in wayfarerk ter Carrerin panamerika.

Barvito nad sončne žarke
Okvirji bodo letos večinoma plastični in čistih linij, brez detajlov, pravi sogovornica, več razgibanosti je v barvni paleti modelov. “Popularni so okvirji živih barv in vzorcev, včasih več hkrati, v poštev pridejo tudi obarvana ali polarizirana stekla,” pojasni.

Modeli očal
Ray-Ban. Očala s stekli v obliki solzic so bila sprva oblikovana za ameriške letalce v drugi svetovni vojni. Okvirji so tanki in lahki.
Wayfarer. Stekla so bolj trapeznih oblik, okviri masivnejši od aviatork.
Panamerica. Stekla so v primerjavi z aviatorkami bolj razpotegnjena z zapolnjenim navpičnim predelkom med njima.
Potovanje v preteklost
Letošnji naočniki so brez dvoma retro, vintage, funky in futuristično navdihnjeni. “Vsi se spomnimo okroglih očal Jackie O., pa Lennonovih lenonk, s katerimi boste v našem okolju sicer morda malce preveč napredni, če pa boste kdaj v dvomih, si le upajte, imate mojo podporo,” pravi Permetova.

S črno ne morete zgrešiti
Kot razlaga sogovornica, se zdi, da bi to sezono sončna očala želela vso pozornost preusmeriti nase, “zato bodite previdni, da bodo sovpadala z barvno lestvico oblačil v vaši omari, res pa je tudi, da s črnimi ali rjavimi ne morete brcniti v temo”. Popularen modni dodatek naj bo ustrezen, da bo zaščitil oči in upočasnil nastajanje gubic.


Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.