Bele žarnice zamenjajte z rožnatimi

Foto: Žurnal24 Bele žarnice ustvarjajo občutek togosti.
Vsak prostor lahko deluje bodisi majhno in utesnjeno, bodisi toplo in prijetno, odvisno od tega, kako je osvetljen.
Oglej si celoten članek

Pravilna osvetlitev prostora je nadvse pomembna za počutje, poleg tega pa je zelo preprosto izvedljiva. Lestenci, namizne in druge svetilke so lahko tudi čudoviti dekorativni dodatki, zato ne razmišljajte in osvetlite prostore v skladu z načeli, ki jih zagovarja feng šui, tradicionalna kitajska veščina:

● Poskrbite, da vas pri kuhanju ali branju ne bodo motile sence, ki negativno vplivajo na razpoloženje. Kuhinja in delovna soba naj bosta dovolj osvetljeni.
● Različne barve svetlobe pomenijo različno razpoloženje. Nežne rožnate žarnice delujejo pomirjevalno, vijoličaste zbujajo strast, rumene pa vplivajo na sproščeno počutje.
● Dobro osvetljena področja spodbujajo pretok pozitivne energije. V ta namen v temne prostore ali vogale namestite ogledala, ki bodo odsevala svetlobo. Energija bo na ta način prosto tekla po prostoru.
● Če imate prostor nepravilnih oblik, v njegov manjkajoči del namestite svetilko.
● Za večjo ustvarjalnost v zahodni kot prostora namestite kovinsko svetilko z belo senco.
● Podnevi razgrnite okna in pustite naravni svetlobi stopiti v notranjost.
● V dnevno sobo postavite kamin, ki v prostor prinaša toplino in zaupanje.
● Na pisalni mizi imejte obvezno postavljeno manjšo svetilko, usmerjeno neposredno v delovni material. Zelo dobro je tudi, če je svetilka prestavljiva.

Tradicionalni feng šui narekuje, da je pomembno uporabiti vrsto mehkih luči na različnih področjih hiše oziroma stanovanja ter s tem omogočiti neoviran pretok pozitivne energije po prostorih. Sproščenost, mir in sreča pa so tisto, s čimer se vaš trud povrne.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.