Magazin
15 ogledov

Bele žarnice zamenjajte z rožnatimi

Bele žarnice ustvarjajo občutek togosti. Žurnal24 main
Vsak prostor lahko deluje bodisi majhno in utesnjeno, bodisi toplo in prijetno, odvisno od tega, kako je osvetljen.

Pravilna osvetlitev prostora je nadvse pomembna za počutje, poleg tega pa je zelo preprosto izvedljiva. Lestenci, namizne in druge svetilke so lahko tudi čudoviti dekorativni dodatki, zato ne razmišljajte in osvetlite prostore v skladu z načeli, ki jih zagovarja feng šui, tradicionalna kitajska veščina:

● Poskrbite, da vas pri kuhanju ali branju ne bodo motile sence, ki negativno vplivajo na razpoloženje. Kuhinja in delovna soba naj bosta dovolj osvetljeni.
● Različne barve svetlobe pomenijo različno razpoloženje. Nežne rožnate žarnice delujejo pomirjevalno, vijoličaste zbujajo strast, rumene pa vplivajo na sproščeno počutje.
● Dobro osvetljena področja spodbujajo pretok pozitivne energije. V ta namen v temne prostore ali vogale namestite ogledala, ki bodo odsevala svetlobo. Energija bo na ta način prosto tekla po prostoru.
● Če imate prostor nepravilnih oblik, v njegov manjkajoči del namestite svetilko.
● Za večjo ustvarjalnost v zahodni kot prostora namestite kovinsko svetilko z belo senco.
● Podnevi razgrnite okna in pustite naravni svetlobi stopiti v notranjost.
● V dnevno sobo postavite kamin, ki v prostor prinaša toplino in zaupanje.
● Na pisalni mizi imejte obvezno postavljeno manjšo svetilko, usmerjeno neposredno v delovni material. Zelo dobro je tudi, če je svetilka prestavljiva.

Tradicionalni feng šui narekuje, da je pomembno uporabiti vrsto mehkih luči na različnih področjih hiše oziroma stanovanja ter s tem omogočiti neoviran pretok pozitivne energije po prostorih. Sproščenost, mir in sreča pa so tisto, s čimer se vaš trud povrne.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.