Beneški filmski festival odprl film režiserja Dežele La La

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Organizatorji beneškega filmskega festivala so sporočili, da bo 75. izvedbo festivala odprl film o Neilu Armstrongu Prvi človek. Gre za delo režiserja Damiana Chazella, glavno vlogo je odigral Ryan Gosling.
Oglej si celoten članek

Prvi človek je biografska drama o Neilu Armstrongu, ki je kot prvi leta 1969 stopil na Luno. V filmu ga je upodobil Ryan Gosling.

Film je bil predvajan 29. avgusta in bo v konkurenci za zlatega leva, ki ga prejme najboljši film. Direktor festivala Alberto Barbera je film opisal kot "zelo oseben, originalen in privlačen, ki je čudovito drugačen od sodobnih epskih filmov".

To je prvi Chazellov film po odlično sprejeti Deželi La La, kjer je eno od glavnih vlog prav tako odigral Gosling. Film je bil premierno predvajan leta 2016 na beneškem filmskem festivalu, pozneje pa je osvojil kar šest oskarjev.

Beneški filmski festival, ki je prvič potekal leta 1932 ter običajno ponudi mešanico ameriških uspešnic in umetniških filmov, se bo odvijal med 29. avgustom in 8. septembrom.

Lani je zlatega leva prejel film z naslovom Oblika vode režiserja Guillerma del Tora.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.