Magazin > Film & Glasba & TV
97 ogledov

Beneški filmski festival odprl film režiserja Dežele La La

ryan gosling Profimedias
Organizatorji beneškega filmskega festivala so sporočili, da bo 75. izvedbo festivala odprl film o Neilu Armstrongu Prvi človek. Gre za delo režiserja Damiana Chazella, glavno vlogo je odigral Ryan Gosling.

Prvi človek je biografska drama o Neilu Armstrongu, ki je kot prvi leta 1969 stopil na Luno. V filmu ga je upodobil Ryan Gosling.

Film je bil predvajan 29. avgusta in bo v konkurenci za zlatega leva, ki ga prejme najboljši film. Direktor festivala Alberto Barbera je film opisal kot "zelo oseben, originalen in privlačen, ki je čudovito drugačen od sodobnih epskih filmov".

To je prvi Chazellov film po odlično sprejeti Deželi La La, kjer je eno od glavnih vlog prav tako odigral Gosling. Film je bil premierno predvajan leta 2016 na beneškem filmskem festivalu, pozneje pa je osvojil kar šest oskarjev.

Beneški filmski festival, ki je prvič potekal leta 1932 ter običajno ponudi mešanico ameriških uspešnic in umetniških filmov, se bo odvijal med 29. avgustom in 8. septembrom.

Lani je zlatega leva prejel film z naslovom Oblika vode režiserja Guillerma del Tora.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.