Besa zmagovalec festivala v Trstu

Foto: Žurnal24 (Foto: Vertigo)
Zmagovalec 22. filmskega festivala v Trstu je celovečerni film Besa srbskega režiserja Srđana Karanovića. V filmu je zaigrala tudi Iva Kranjc, njeno igro pa so primerjali celo z Nicole Kidman.
Oglej si celoten članek

Film Besa je prestižno priznanje prejel v konkurenci filmov, v kateri so bili predstavljeni najuspešnejši filmi lanskega leta iz centralne in vzhodne Evrope, med njimi romunska filma Aurora in If I want to whistle, I whistle ter madžarska filma Adrien Pal in Tender son – Frankenstein project in Tilva Roš. Dobitnika nagrade za najboljši film festivala je letos izbralo občinstvo in režiserja nagradilo tudi s pet tisoč evri denarne nagrade.

 

Besa spet v Sloveniji

Režiser in scenarist Srđan Karanović je dogajanje filma Besa postavil v vas na jugu Srbije v obdobju pred prvo svetovno vojno. Film zaznamuje ljubezenska zgodba med poročeno slovensko učiteljico Leo in Albancem Azemom. V glavnih vlogah igrata slovenska igralka Iva Kranjc in ena od legend nekdanjega jugoslovanskega filma Predrag Miki Manojlović.

 

Film, ki je bil v Sloveniji prikazan na lanskoletnem Liffu, bo letos prikazan tudi v kinematografih.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.