Magazin > Film & Glasba & TV
1 ogledov

Besa zmagovalec festivala v Trstu

(Foto: Vertigo) Žurnal24 main
Zmagovalec 22. filmskega festivala v Trstu je celovečerni film Besa srbskega režiserja Srđana Karanovića. V filmu je zaigrala tudi Iva Kranjc, njeno igro pa so primerjali celo z Nicole Kidman.

Film Besa je prestižno priznanje prejel v konkurenci filmov, v kateri so bili predstavljeni najuspešnejši filmi lanskega leta iz centralne in vzhodne Evrope, med njimi romunska filma Aurora in If I want to whistle, I whistle ter madžarska filma Adrien Pal in Tender son – Frankenstein project in Tilva Roš. Dobitnika nagrade za najboljši film festivala je letos izbralo občinstvo in režiserja nagradilo tudi s pet tisoč evri denarne nagrade.

 

Besa spet v Sloveniji

Režiser in scenarist Srđan Karanović je dogajanje filma Besa postavil v vas na jugu Srbije v obdobju pred prvo svetovno vojno. Film zaznamuje ljubezenska zgodba med poročeno slovensko učiteljico Leo in Albancem Azemom. V glavnih vlogah igrata slovenska igralka Iva Kranjc in ena od legend nekdanjega jugoslovanskega filma Predrag Miki Manojlović.

 

Film, ki je bil v Sloveniji prikazan na lanskoletnem Liffu, bo letos prikazan tudi v kinematografih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.