Bi imeli šefa za 'prijatelja'?

Foto: Žurnal24 Se pogovarja s šefom?
Biti na Facebooku prijatelj nadrejega ali podrejenega za nekatere ni najbolj prijetno.
Oglej si celoten članek

Anketa, ki jo je med 150 naključno izbranimi ameriškimi menedžerji iz tisoč največjih podjetij v državi opravilo podjetje OfficeTeam, je pokazala precej nelagodja glede tega, koga na družabnih omrežjih sprejeti za "prijatelja".

Skoraj polovica ameriških menedžerjev (47 odstotkov) je dejala, da med "prijatelji" raje ne bi imela svojega nadrejenega (15 odstotkov bi se jih ob tem počutilo precej neprijetno, 32 odstotkov pa zelo neprijetno). Skoraj enak odstotek (48 odstotkov) čuti enako do svojih podrejenih (15 odstotkov bi se jih ob tem počutilo precej neprijetno, 33 odstotkov pa zelo neprijetno).

Dobavitelji najmanj zaželeni
Vprašalnik je zajemal nadrejene, sodelavce, podrejene, poslovne partnerje in dobavitelje. Prav tako bi se polovica na Facebooku raje izognila prijateljstvu s poslovnimi strankami, kar 62 odstotkov pa jih čuti podobno nelagodje do dobaviteljev, ki delajo za njihovo podjetje.

''Meja med zasebnim in poslovnim postaja vse bolj zabrisana, saj vse več ljudi uporablja internet in spletna socialna omrežja za poslovne namene,''
je dejal Robert Hosking, direktor podjetja OfficeTeam. ''Čeprav ni vsakdo voljan uporabljati strani, kot je Facebook, za poslovne stike, je modro biti pripravljen tudi na tovrstne zahteve,'' dodaja. Anketirani menedžerji se še najbolje počutijo, če imajo za spletne prijatelje najbližje sodelavce. V tem primeru ne bi imelo nič proti 51 odstotkov menedžerjev.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.