Bi posvojili Fogija in mu polepšali življenje?

Foto: Saška Zajc Fogi Foto: Saška Zajc Fogi Foto: DZZŽ Pomurje Fogi Foto: DZZŽ Pomurje Fogi Foto: DZZŽ Ljubljana Fogi Foto: DZZŽ Ljubljana Fogi Foto: DZZŽ Ljubljana Fogi Foto: DZZŽ Ljubljana Fogi
Leto in pol star mešanček ima za seboj žalostno zgodbo, a je kljub temu živahen in vesel pes. Čas je, da ga posvoji nekdo, ki mu bo nudil dom, kot si ga zasluži.
Oglej si celoten članek

Fogi je približno leto in pol star 30-kilogramski mešanček, cepljen proti kužnim boleznim in steklini. Je zdrav, prijazen, učljiv in nežen, lepo se razume tudi z otroki. Pred dobrega pol leta je osamljeno življenje na verigi, priklenjeni na drevo, kjer so ga našli člani Društva za zaščito živali Pomurje, zamenjal za živahno mestno življenje, kjer trenutno biva v začasnem domu pri prostovoljki iz Društva za zaščito živali Ljubljana.

Z verige v mesto

Začetki so bili težavni, a tudi zabavni. Fogi se je namreč prvič spoznal z življenjem v mestu in hiši, s hojo po stopnicah, z drsečimi ploščicami, drugimi psi in ljudmi, pa tudi s hojo na povodcu, vsakodnevno nego in obiskom pri veterinarju – imel je hudo vneta ušesa in porezano tačko, poskrbeli pa so tudi za kastracijo. Navadil se je vožnje z avtomobilom, spanja v pasjem boksu, dotikov, naučil se je nekaj osnovnih ukazov pa tudi nekaj pasjih trikov. Zdaj pa ob pomoči kinološke inštruktorice Alenke Spazzapan (City Dog), ki mu je poklonila šolanje, spoznava osnove pasjega bontona.

Pravi pes za dejavnega lastnika

Fogija v društvu za zaščito živali opisujejo kot prijaznega, pridnega, vzgojenega in vzornega pasjega mešanka, ki si nov dom z lastnikom, ki mu bo nudil vse potrebno, več kot zasluži. Dodajajo, da bi bil zanj najprimernejši dejaven lastnik s športnim življenjskim slogom, ki že ima izkušnje s psi in ki bi se z njim imel čas ukvarjati, saj Fogi potrebuje veliko gibanja. Mešanček se z drugimi živalmi dobro razume, prav tako z otroki. Je zelo crkljiv, in čeprav se morda hitro zdolgočasi, je potrpežljivost še vedno njegova vrlina.

Bi ga posvojili?

Če o posvojitvi psa razmišljate že dlje in če vas je Fogi prepričal, se za več informacij obrnite na Društvo za zaščito živali Pomurje. Pišite na iscemnovdom@gmail.com ali pokličite na 030 935 955. Seveda na nove lastnike čaka še veliko drugih kosmatincev, ki na svojega pravega lastnika čakajo (pre)dolgo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 19:00 29. Julij 2013.

    Kok je dober, upam da cim prej dobi ljubecega lastnika ki ga bo cartal

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.