Magazin
91 ogledov

Bi posvojili Fogija in mu polepšali življenje?

Fogi
1/8
Saška Zajc
Leto in pol star mešanček ima za seboj žalostno zgodbo, a je kljub temu živahen in vesel pes. Čas je, da ga posvoji nekdo, ki mu bo nudil dom, kot si ga zasluži.

Fogi je približno leto in pol star 30-kilogramski mešanček, cepljen proti kužnim boleznim in steklini. Je zdrav, prijazen, učljiv in nežen, lepo se razume tudi z otroki. Pred dobrega pol leta je osamljeno življenje na verigi, priklenjeni na drevo, kjer so ga našli člani Društva za zaščito živali Pomurje, zamenjal za živahno mestno življenje, kjer trenutno biva v začasnem domu pri prostovoljki iz Društva za zaščito živali Ljubljana.

Z verige v mesto

Začetki so bili težavni, a tudi zabavni. Fogi se je namreč prvič spoznal z življenjem v mestu in hiši, s hojo po stopnicah, z drsečimi ploščicami, drugimi psi in ljudmi, pa tudi s hojo na povodcu, vsakodnevno nego in obiskom pri veterinarju – imel je hudo vneta ušesa in porezano tačko, poskrbeli pa so tudi za kastracijo. Navadil se je vožnje z avtomobilom, spanja v pasjem boksu, dotikov, naučil se je nekaj osnovnih ukazov pa tudi nekaj pasjih trikov. Zdaj pa ob pomoči kinološke inštruktorice Alenke Spazzapan (City Dog), ki mu je poklonila šolanje, spoznava osnove pasjega bontona.

Pravi pes za dejavnega lastnika

Fogija v društvu za zaščito živali opisujejo kot prijaznega, pridnega, vzgojenega in vzornega pasjega mešanka, ki si nov dom z lastnikom, ki mu bo nudil vse potrebno, več kot zasluži. Dodajajo, da bi bil zanj najprimernejši dejaven lastnik s športnim življenjskim slogom, ki že ima izkušnje s psi in ki bi se z njim imel čas ukvarjati, saj Fogi potrebuje veliko gibanja. Mešanček se z drugimi živalmi dobro razume, prav tako z otroki. Je zelo crkljiv, in čeprav se morda hitro zdolgočasi, je potrpežljivost še vedno njegova vrlina.

Bi ga posvojili?

Če o posvojitvi psa razmišljate že dlje in če vas je Fogi prepričal, se za več informacij obrnite na Društvo za zaščito živali Pomurje. Pišite na iscemnovdom@gmail.com ali pokličite na 030 935 955. Seveda na nove lastnike čaka še veliko drugih kosmatincev, ki na svojega pravega lastnika čakajo (pre)dolgo.

Komentarjev 1