Biografski film o J. K. Rowling

Foto: Žurnal24 (Foto: Reuters)
Pisateljica J. K. Rowling, ki se je s Harryjem Potterjem po družbeni lestvici povzpela od prejemnice socialne podpore do multimilijonarke, bo dobila svoj biografski film.
Oglej si celoten članek

Neverjetna zgodba J. K. Rowling bo predstavljena v televizijskem biografskem filmu, ki ga bodo začeli snemati marca, čeprav ga Rowlingova ni avtorizirala. 45-letna pisateljica je namreč znana po tem, da dobro varuje svojo zasebnost.

 

Film z delovnim naslovom Strange Magic so sprva nameravali snemati v Edinburgu, a so morali snemanje zaradi nižjih stroškov prestaviti v Kanado. Producenti so sporočili, da je glavna vloga pripadla avstralski igralki Poppy Montgomery.

 

Foto: Žurnal24 J. K. Rowling

Težki začetki

Rowlingova je serijo knjig o čarovniku Harryju Potterju začela pisati kot brezposelna mati samohranilka v Edinburgu na Škotskem. Prejemala je socialno podporo in pisala v kavarni, ker ni imela denarja za ogrevanje stanovanja. Prvi del serije z naslovom Harry Potter in kamen modrosti je izšel leta 1997, idejo zanj pa naj bi dobila na vlaku iz Manchestra v London.

 

Zdaj je Rowlingova ena izmed najbogatejših žensk na svetu, njeno premoženje je ocenjeno na 620 milijonov evrov. Njene knjige so bile prodane v več kot 400 milijonih izvodih in so prevedene v 67 jezikov. Po sedmih romanih iz serije o Harryju Potterju je posnetih osem filmov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.