Magazin > Film & Glasba & TV
150 ogledov

Biografski film o J. K. Rowling

(Foto: Reuters) Žurnal24 main
Pisateljica J. K. Rowling, ki se je s Harryjem Potterjem po družbeni lestvici povzpela od prejemnice socialne podpore do multimilijonarke, bo dobila svoj biografski film.

Neverjetna zgodba J. K. Rowling bo predstavljena v televizijskem biografskem filmu, ki ga bodo začeli snemati marca, čeprav ga Rowlingova ni avtorizirala. 45-letna pisateljica je namreč znana po tem, da dobro varuje svojo zasebnost.

 

Film z delovnim naslovom Strange Magic so sprva nameravali snemati v Edinburgu, a so morali snemanje zaradi nižjih stroškov prestaviti v Kanado. Producenti so sporočili, da je glavna vloga pripadla avstralski igralki Poppy Montgomery.

 

J. K. Rowling | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Težki začetki

Rowlingova je serijo knjig o čarovniku Harryju Potterju začela pisati kot brezposelna mati samohranilka v Edinburgu na Škotskem. Prejemala je socialno podporo in pisala v kavarni, ker ni imela denarja za ogrevanje stanovanja. Prvi del serije z naslovom Harry Potter in kamen modrosti je izšel leta 1997, idejo zanj pa naj bi dobila na vlaku iz Manchestra v London.

 

Zdaj je Rowlingova ena izmed najbogatejših žensk na svetu, njeno premoženje je ocenjeno na 620 milijonov evrov. Njene knjige so bile prodane v več kot 400 milijonih izvodih in so prevedene v 67 jezikov. Po sedmih romanih iz serije o Harryju Potterju je posnetih osem filmov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.