Bo brazilska depilacija prepovedana?

Foto: Žurnal24
Brazilska depilacija ali depilacija bikini predela pri ameriških dermatologih zopet buri duhove. Nekateri menijo, da bi jo zaradi stranskih učinkov bilo treba prepovedati.
Oglej si celoten članek
Bikini brez dlačic
Brazilska depilacija je odstranjevanje vseh dlačic z bikini predela, venerinega hribčka in sramnih ustnic z vročim voskom, ki dlačice s trakovi in hitrimi gibi odstrani v nasprotni smeri njihove rasti. Tako kot po svetu je metoda vse bolj razširjena in zaželena tudi v naših kozmetičnih salonih, zanjo pa se dekleta in ženske odločajo predvsem pred poletjem. Krajše trpljenje med postopkom poplačajo dobri rezultati, saj dlačice spet zrastejo šele po enem mesecu.

Nevarna depilacija
A kot trdijo ameriški dermatologi, je neprijeten postopek lahko tudi zelo škodljiv. Poleg neprijetnega vraščanja dlak lahko sproži vrsto alergij in hujših okužb, zaradi katerih so dve Američanki iz New Jerseyja hospitalizirali v bolnišnico. Prav zaradi tega se ameriški dermatologi borijo, da bi sicer zelo priljubljeno brazilsko depilacijo prepovedali. Pa jim bo uspelo? Nedvomno se bodo temu uprle zadovoljne uporabnice in kozmetični saloni, ki na ta račun v toplih mesecih zaslužijo veliko denarja. Čeprav mnogi menijo, da je način depilacije osebna izbira, bodo dermatologi odločitev o tem podali v aprilu.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.