Magazin > Lepota & telo
533 ogledov

Bo brazilska depilacija prepovedana?

Žurnal24 main
Brazilska depilacija ali depilacija bikini predela pri ameriških dermatologih zopet buri duhove. Nekateri menijo, da bi jo zaradi stranskih učinkov bilo treba prepovedati.
Bikini brez dlačic
Brazilska depilacija je odstranjevanje vseh dlačic z bikini predela, venerinega hribčka in sramnih ustnic z vročim voskom, ki dlačice s trakovi in hitrimi gibi odstrani v nasprotni smeri njihove rasti. Tako kot po svetu je metoda vse bolj razširjena in zaželena tudi v naših kozmetičnih salonih, zanjo pa se dekleta in ženske odločajo predvsem pred poletjem. Krajše trpljenje med postopkom poplačajo dobri rezultati, saj dlačice spet zrastejo šele po enem mesecu.

Nevarna depilacija
A kot trdijo ameriški dermatologi, je neprijeten postopek lahko tudi zelo škodljiv. Poleg neprijetnega vraščanja dlak lahko sproži vrsto alergij in hujših okužb, zaradi katerih so dve Američanki iz New Jerseyja hospitalizirali v bolnišnico. Prav zaradi tega se ameriški dermatologi borijo, da bi sicer zelo priljubljeno brazilsko depilacijo prepovedali. Pa jim bo uspelo? Nedvomno se bodo temu uprle zadovoljne uporabnice in kozmetični saloni, ki na ta račun v toplih mesecih zaslužijo veliko denarja. Čeprav mnogi menijo, da je način depilacije osebna izbira, bodo dermatologi odločitev o tem podali v aprilu.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.