Bocelli bo prvič pel v NY operi

Foto: Žurnal24 (Foto: EPA)
Slavni italijanski tenorist Andrea Bocelli bo prihodnje leto - natančneje febuarja, prvič zapel v newyorški Metropolitanski operi.
Oglej si celoten članek

51-letni Bocelli, ki je v svoji karieri prodal že 70 milijonov albumov po vsem svetu je najbolj znan predvsem po izvajanju klasičnih del. Newyorškemu občinstvu se bo tako predstavil z deli Beethovena, Wagnerja, Straussa in Tostija.

Za Bocellija je nastop v eni izmed najbolj znanih opernih hiš na svetu velik dosežek, saj dosedaj še ni pel v milanski Scali in londonski operi. Predtem je sicer nastopil v dunajski in berlinski operi in na festivalu Puccini v Italiji. V New Yorku pa se mu je uspelo uvrstiti le na program tamkajšnje filharmonije.

Zadnji Bocellijev album je bil sicer tarča glasbenih kritikov, saj so bili ti mnenja, da 51-letnemu tenoristu manjka tehnična dovršenost glasu.

Tenorist je sicer postal najbolj znan po uspešnem duetu z britansko sopranistko Sarah Brightman, s katero je zapel skladbo z naslovom Time to say goodbye. Bocelli, ki je sicer slep, je posnel duet tudi s Celine Dion in Mary J. Blige.

Z njo je zapel skladbo Bridge over troubled water in si na februarski podelitvi gramijev prislužil stoječe ovacije.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.