Magazin
44 ogledov

Bocelli bo prvič pel v NY operi

(Foto: EPA) Žurnal24 main
Slavni italijanski tenorist Andrea Bocelli bo prihodnje leto - natančneje febuarja, prvič zapel v newyorški Metropolitanski operi.

51-letni Bocelli, ki je v svoji karieri prodal že 70 milijonov albumov po vsem svetu je najbolj znan predvsem po izvajanju klasičnih del. Newyorškemu občinstvu se bo tako predstavil z deli Beethovena, Wagnerja, Straussa in Tostija.

Za Bocellija je nastop v eni izmed najbolj znanih opernih hiš na svetu velik dosežek, saj dosedaj še ni pel v milanski Scali in londonski operi. Predtem je sicer nastopil v dunajski in berlinski operi in na festivalu Puccini v Italiji. V New Yorku pa se mu je uspelo uvrstiti le na program tamkajšnje filharmonije.

Zadnji Bocellijev album je bil sicer tarča glasbenih kritikov, saj so bili ti mnenja, da 51-letnemu tenoristu manjka tehnična dovršenost glasu.

Tenorist je sicer postal najbolj znan po uspešnem duetu z britansko sopranistko Sarah Brightman, s katero je zapel skladbo z naslovom Time to say goodbye. Bocelli, ki je sicer slep, je posnel duet tudi s Celine Dion in Mary J. Blige.

Z njo je zapel skladbo Bridge over troubled water in si na februarski podelitvi gramijev prislužil stoječe ovacije.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.