Bolečin v križu se lahko znebite v 60 sekundah

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Večurno sedenje slabo vpliva na hrbtenico, zato se mnogi, ki opravljajo pisarniško delo, pritožujejo nad nenehnimi bolečinami v križu.
Oglej si celoten članek

Dobra novica. Težav v spodnjem delu hrbtenice, ki nastanejo zaradi slabe drže, mnogokrat pa tudi zaradi stresa, se lahko rešite v 60 sekundah.

Poizkusite dihalno vajo:
1. Udobno se namestite in zaprite oči. Sprostite se.
2. Konico jezika naslonite za zgornje sekalce.
3. Med vdihom skozi nos štejte do štiri, nato 7 sekund zadržite sapo, med izdihom skozi usta pa štejte do osem.
4. Postopek ponovite še trikrat. Če je bilo vaše telo v krču zaradi stresa, bi se morali po tej vaji počutiti znatno bolje.

Če se želite bolečin znebiti za vse čase, pa vam polagamo na srce, da si vsak večer vzamete čas zase in hrbtne mišice dobro pretegnete.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 13:52 13. Marec 2015.

    Za špikanje v križu to pomaga, za bolj resne, večje bolečina pa te vaje niso.<br />So a dobre za razmigat, …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.