Božični sejmi, ki se jih izplača obiskati

Foto: Shutterstock zivljenje 20.11.13. dunaj, foto: shutterstock
Skupni imenovalec vseh množičnih sejmov so stojnice z novoletnim okrasjem in kulinaričnimi dobrotami. Na Dunaju obiščite sejem Christkindlmarkt, v Bratislavi pa pokusite lokalne praznične dobrote.
Oglej si celoten članek

Praznično. Pred dnevi so na trgu pred dunajsko mestno hišo s postavitvijo stoletne in več deset metrov visoke jelke počastili začetek božičnih sejmov, ki jih pri naših severnih sosedih pripravljajo že vse od konca 13. stoletja. V avstrijskem glavnem mestu jih bodo letos pripravili več kot 20. Vonj po cimetu, kuhanem vinu in božičnih dobrotah bo tako napolnil dunajske trge in ulice; največ ljudi pa – kot že nekaj let – pričakujejo prav pred mestno hišo na sejmu Christkindlmarkt, ki je postal že pravi simbol praznovanja božiča v Srednji Evropi.

V Veroni manj gneče

Italijanski božični sejmi so manjši in turistično manj oblegani kot sejmi v Nemčiji in Avstriji. Priljubljeni so predvsem med popotniki, ki ne marajo velike gneče, značilne za božične meke, kakršni sta München in Dunaj. Sejem v Veroni bodo v središču mesta ljubezni na trgu Piazza dei Signori odprli danes. V ta namen so postavili več kot 50 stojnic s prazničnimi izdelki.

Slovaške dobrote

Božični sejem v Bratislavi stavi predvsem na lokalno tradicijo. Tako boste lahko na Glavnem trgu (Hlavné námestie) vijugali med stojnicami, obloženimi z ročno izdelanimi novoletnimi okraski domačih mojstrov in slovaškimi kulinaričnimi dobrotami.

Sejem v Bratislavi obiščite ob koncu tedna, ko bo vzdušje v adventu še posebno praznično, saj bodo na trgih božične pesmi prepevali otroški pevski zbori.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.