Magazin
221 ogledov

Božični sejmi, ki se jih izplača obiskati

zivljenje 20.11.13. dunaj, foto: shutterstock Shutterstock
Skupni imenovalec vseh množičnih sejmov so stojnice z novoletnim okrasjem in kulinaričnimi dobrotami. Na Dunaju obiščite sejem Christkindlmarkt, v Bratislavi pa pokusite lokalne praznične dobrote.

Praznično. Pred dnevi so na trgu pred dunajsko mestno hišo s postavitvijo stoletne in več deset metrov visoke jelke počastili začetek božičnih sejmov, ki jih pri naših severnih sosedih pripravljajo že vse od konca 13. stoletja. V avstrijskem glavnem mestu jih bodo letos pripravili več kot 20. Vonj po cimetu, kuhanem vinu in božičnih dobrotah bo tako napolnil dunajske trge in ulice; največ ljudi pa – kot že nekaj let – pričakujejo prav pred mestno hišo na sejmu Christkindlmarkt, ki je postal že pravi simbol praznovanja božiča v Srednji Evropi.

V Veroni manj gneče

Italijanski božični sejmi so manjši in turistično manj oblegani kot sejmi v Nemčiji in Avstriji. Priljubljeni so predvsem med popotniki, ki ne marajo velike gneče, značilne za božične meke, kakršni sta München in Dunaj. Sejem v Veroni bodo v središču mesta ljubezni na trgu Piazza dei Signori odprli danes. V ta namen so postavili več kot 50 stojnic s prazničnimi izdelki.

Slovaške dobrote

Božični sejem v Bratislavi stavi predvsem na lokalno tradicijo. Tako boste lahko na Glavnem trgu (Hlavné námestie) vijugali med stojnicami, obloženimi z ročno izdelanimi novoletnimi okraski domačih mojstrov in slovaškimi kulinaričnimi dobrotami.

Sejem v Bratislavi obiščite ob koncu tedna, ko bo vzdušje v adventu še posebno praznično, saj bodo na trgih božične pesmi prepevali otroški pevski zbori.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.