Šok na TV ni bil šala

Foto: Youtube
Foto: Youtube
Sodelavci so mislili, da je šala. Vse se je zgodilo ob prikazovanju poročil v živo.
Oglej si celoten članek

Filmski festival Sundance vsako leto predstavi serijo opaznih filmov. Eden tistih, ki ga še dolgo ne bomo pozabili, je film "Christine", posvečen Christine Chubbuck, ameriški TV voditeljici, ki je v oddaji, ki je potekala v živo, storila samomor.

Leta 1974 se je Christine Chubbuck, ki je imela tedaj 29 let, ubila medtem, ko je brala poročila v programu lokalne TV postaje v Sarasoti na Floridi. Glavno vlogo v filmu je režiser Antonia Campos podelil igralki Rebecci Hall, oba pa upata, da bo film prispeval k temu, da bo javnost večjo pozornost namenila redkim psihičnim boleznim.

Magazin Znani zmagovalci festivala Sundance

V času tragedije Christine Chubbuck ni imela znanih zdravstvenih težav in je bila videti povsem prisebna. Tudi med branjem novic v tragični oddaji.

29-letnica je gledala v kamero in sporočila: "V skladu s politiko Kanala 40, da verodostojno prikazuje nasilje in prelivanje krvi, boste imeli zdaj priložnost prvič videti še eno stvar - poskus samomora."

Magazin V enem mesecu umrla že tretja igralka filmov za odrasle

Psihiater ji ni verjel

Nato je z roko segla v torbico, izvlekla pištolo in se ustrelila v glavo. Iz pištole se je začelo kaditi, lasje so ji prekrili obraz. Glava se je zatresla, nato se je zgrudila na stol. Člani informativne oddaje so ostali brez besed. V prvem trenutku so mislili, da se le šali. Ko je šef stekel do nje, je začel kričati, soočil se je s kruto resnico. Odpeljali so jo v bolnišnico, kjer je kasneje umrla. Njena družina je kasneje odkrila, da je trpela za depresijo in da se je borila z mislijo na samomor. Njena mati je bila prepričana, da je bila depresivna zato, ker ni imela fanta. Bila je devica, le dvakrat pa je odšla na zmenek s fantom. "Ljubila je svoje delo. Izven službe pa ni imela ničesar. iti bližnjih prijateljev. Hodila je k psihiatru, ki pa ji ni verjel, da si ne želi več živeti," je njeno zgodbo lokalnim medijem izpovedala mati.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 20:13 28. Januar 2018.

    Babe, kdo bi jih razumel..

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.