Magazin > Film & Glasba & TV
15824 ogledov

Šok na TV ni bil šala

Youtube
Sodelavci so mislili, da je šala. Vse se je zgodilo ob prikazovanju poročil v živo.

Filmski festival Sundance vsako leto predstavi serijo opaznih filmov. Eden tistih, ki ga še dolgo ne bomo pozabili, je film "Christine", posvečen Christine Chubbuck, ameriški TV voditeljici, ki je v oddaji, ki je potekala v živo, storila samomor.

Leta 1974 se je Christine Chubbuck, ki je imela tedaj 29 let, ubila medtem, ko je brala poročila v programu lokalne TV postaje v Sarasoti na Floridi. Glavno vlogo v filmu je režiser Antonia Campos podelil igralki Rebecci Hall, oba pa upata, da bo film prispeval k temu, da bo javnost večjo pozornost namenila redkim psihičnim boleznim.

SUndance Magazin Znani zmagovalci festivala Sundance

V času tragedije Christine Chubbuck ni imela znanih zdravstvenih težav in je bila videti povsem prisebna. Tudi med branjem novic v tragični oddaji.

29-letnica je gledala v kamero in sporočila: "V skladu s politiko Kanala 40, da verodostojno prikazuje nasilje in prelivanje krvi, boste imeli zdaj priložnost prvič videti še eno stvar - poskus samomora."

Olivia Nova Magazin V enem mesecu umrla že tretja igralka filmov za odrasle

Psihiater ji ni verjel

Nato je z roko segla v torbico, izvlekla pištolo in se ustrelila v glavo. Iz pištole se je začelo kaditi, lasje so ji prekrili obraz. Glava se je zatresla, nato se je zgrudila na stol. Člani informativne oddaje so ostali brez besed. V prvem trenutku so mislili, da se le šali. Ko je šef stekel do nje, je začel kričati, soočil se je s kruto resnico. Odpeljali so jo v bolnišnico, kjer je kasneje umrla. Njena družina je kasneje odkrila, da je trpela za depresijo in da se je borila z mislijo na samomor. Njena mati je bila prepričana, da je bila depresivna zato, ker ni imela fanta. Bila je devica, le dvakrat pa je odšla na zmenek s fantom. "Ljubila je svoje delo. Izven službe pa ni imela ničesar. iti bližnjih prijateljev. Hodila je k psihiatru, ki pa ji ni verjel, da si ne želi več živeti," je njeno zgodbo lokalnim medijem izpovedala mati.

Komentarjev 2