Brazilci dobili 'debele' sedeže

Foto: Žurnal24
Podzemna železnica v São Paulu se po novem lahko pohvali s posebnimi sedeži, ki so narejeni za ljudi s čezmerno telesno težo. Razširjeni stoli so močno okrepljeni in lahko zdržijo skoraj 300 kilogramov.
Oglej si celoten članek

Prebivalci največjega brazilskega mesta so siti debeluhov, ki se poskušajo stlačiti v premajhne sedeže. Mestni uradniki so zato ukrepali in samo zanje dali izdelati posebne stole, v katerih lahko sedijo udobneje. A zajetni potniki so tovrsten ukrep vzeli kot žalitev in iz protesta ne želijo sesti na takšne sedeže. 

Ignoranca
Modro obarvani stoli so še enkrat širši od navadnih, belih stolov, poleg tega pa nad njimi visi napis Rezervirano za debele ljudi. Pristojni so zato prepričani, da ljudje s čezmerno težo sedeže namerno ignorirajo. "Mislim, da se potniki, ki so jim namenjeni tovrstni stoli, nimajo za debele," je pojasnil eden od menedžerjev. Ti se zdaj bojijo, da bo novost na podzemnih železnicah neizkoriščena.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.