Magazin > Bizarno
2 ogledov

Brazilci dobili 'debele' sedeže

Žurnal24 main
Podzemna železnica v São Paulu se po novem lahko pohvali s posebnimi sedeži, ki so narejeni za ljudi s čezmerno telesno težo. Razširjeni stoli so močno okrepljeni in lahko zdržijo skoraj 300 kilogramov.

Prebivalci največjega brazilskega mesta so siti debeluhov, ki se poskušajo stlačiti v premajhne sedeže. Mestni uradniki so zato ukrepali in samo zanje dali izdelati posebne stole, v katerih lahko sedijo udobneje. A zajetni potniki so tovrsten ukrep vzeli kot žalitev in iz protesta ne želijo sesti na takšne sedeže. 

Ignoranca
Modro obarvani stoli so še enkrat širši od navadnih, belih stolov, poleg tega pa nad njimi visi napis Rezervirano za debele ljudi. Pristojni so zato prepričani, da ljudje s čezmerno težo sedeže namerno ignorirajo. "Mislim, da se potniki, ki so jim namenjeni tovrstni stoli, nimajo za debele," je pojasnil eden od menedžerjev. Ti se zdaj bojijo, da bo novost na podzemnih železnicah neizkoriščena.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.