Brezplačnih 18 filmov

Foto: Promo scena 03.05.13. tiranozaver, teden evropskega filma, foto: promo
Filmski teden Evrope v 13 mest prinaša 18 filmov.
Oglej si celoten članek

S projekcijo filma Tudi dež v mariborskem Kinu Udarnik se je začel peti Filmski teden Evrope. V sklopu festivala si bodo ljubitelji sedme umetnosti v 13 slovenskih mestih do 12. maja brezplačno ogledali skupno 18 vrhunskih evropskih produkcij, od tega pa naj bi jih bilo kar šest premiernih.

Filmski teden Evrope se bo pri nas poleg Maribora in Ljubljane odvil v Celju, Velenju, Slovenj Gradcu, Radovljici, Sežani, Izoli in Novi Gorici, prvič pa tudi na Ptuju, v Trbovljah, Domžalah in Krškem. Ob filmih, ki so jih obiskovalci kinodvoran in gledalci televizije že lahko videli (Umetnik, Resničnost, Medtem ko si spala, Nahrani me z besedami, Še eno leto, Ime mi je Li ...), velja opozoriti zlasti na premierne projekcije, med njimi posebno na pretresljivo britansko socialko Tiranozaver in ljubezensko zgodbo Popolni čut, ki gre korak dlje od Saramagove Slepote, ter dramo Paradiž: Ljubezen, ki je bila prvič na ogled na Liffu, tokrat pa jo bo pospremila okrogla miza Sugar Mamas – Postkolonializem "črne celine".

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.