Magazin > Film & Glasba & TV
40 ogledov

Brezplačnih 18 filmov

scena 03.05.13. tiranozaver, teden evropskega filma, foto: promo Promo
Filmski teden Evrope v 13 mest prinaša 18 filmov.

S projekcijo filma Tudi dež v mariborskem Kinu Udarnik se je začel peti Filmski teden Evrope. V sklopu festivala si bodo ljubitelji sedme umetnosti v 13 slovenskih mestih do 12. maja brezplačno ogledali skupno 18 vrhunskih evropskih produkcij, od tega pa naj bi jih bilo kar šest premiernih.

Filmski teden Evrope se bo pri nas poleg Maribora in Ljubljane odvil v Celju, Velenju, Slovenj Gradcu, Radovljici, Sežani, Izoli in Novi Gorici, prvič pa tudi na Ptuju, v Trbovljah, Domžalah in Krškem. Ob filmih, ki so jih obiskovalci kinodvoran in gledalci televizije že lahko videli (Umetnik, Resničnost, Medtem ko si spala, Nahrani me z besedami, Še eno leto, Ime mi je Li ...), velja opozoriti zlasti na premierne projekcije, med njimi posebno na pretresljivo britansko socialko Tiranozaver in ljubezensko zgodbo Popolni čut, ki gre korak dlje od Saramagove Slepote, ter dramo Paradiž: Ljubezen, ki je bila prvič na ogled na Liffu, tokrat pa jo bo pospremila okrogla miza Sugar Mamas – Postkolonializem "črne celine".

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.