Cannes predstavil strogo žirijo

Foto: Žurnal24 Žirija se veselo pripravlja na svojo tokratno vlogo. Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24
Mednarodni filmski festival v Cannesu je slovesno odprl svoja vrata in predstavil žirijo, ki bo po svojih najboljših močeh ocenjevala nabor predstavljenega.
Oglej si celoten članek

S slovesnim večerom so v Cannesu odprli že 61. mednarodni filmski festival. Poleg premiere filma Slepota brazilskega režiserja Fernanda Meirellesa se je predstavila tudi stroga režija. Njen predsednik je Sean Penn, drugi akterji pa so Sergio Castellitto, Alfonso Cuaron, Natalie Portman, Apichatpong Weerasethakul, Alexandra Maria Lara, Rachid Bouchareb, Jeanne Balibar in Marjane Satrapi.

Maja Weiss in Tomo Križnar

 
Na tržnici tudi Slovenija
V soboto pa se bo na znameniti canski filmski tržnici javnosti prvič predstavil celovečerni dokumentarni film Darfur – vojna za vodo. Film režiserjev in scenaristov Toma Križnarja in Maje Weiss ter producentke Ide Weiss prikazuje afriško mirovno misijo Križnarja kot humanitarnega aktivista in posebnega odposlanca takratnega slovenskega predsednika dr. Janeza Drnovška v Darfurju, od februarja do septembra 2006, ko ga je sudanska vlada obtožila vohunstva in ga za poldrugi mesec zaprla. Gre za prvi film o Darfurju, ki javnosti predstavlja razmišljanja in dogajanja med uporniki pred ter po podpisu mirovnega sporazuma med sudansko vlado in edinim podpisnikom, samooklicanim voditeljem SLA Minni Arcuo Minawijem . Slovensko premiero pa bo film doživel oktobra na slovenskem filmskem festivalu.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.