Čas je za čaj: domači šipkov

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
“Pitje šipkovega čaja priporočamo predvsem zato, ker so plodovi šipka eden izmed najbogatejših naravnih virov vitamina C in antioksidantov,” pravi živilski tehnolog Žiga Klemenc.
Oglej si celoten članek

Domači z več vitamini

“Čaji, ki so dlje skladiščeni, izgubljajo veliko pozitivnih učinkovin in v njih ni veliko vitaminov. Po mojem mnenju je najbolje vse leto nabirati divje rastline in tako ustvarjati mešanico čajev,” je Klemenc prepričan o prednostih domačih začimbnih čajev.

Pozimi bolj antioksidativen

Plodove šipka lahko začnemo nabirati že sredi septembra in to nadaljujemo še vso zimo. Za čaj uporabimo narezane in posušene, pravi Klemenc. Kot poudarja, so “različne raziskave pokazale, da antioksidativna aktivnost plodov med septembrom in decembrom narašča, vsebnost vitamina C pa se zmanjšuje”.

Tekočina je pomembna tudi jeseni

Pitje čaja v jesenskih mesecih je priporočljivo ne le zaradi vnosa vitaminov, temveč tudi zaradi vnosa dovolj vode. Poleti pijemo, ker nam je vroče, v hladni jeseni pa na to pozabimo in naše telo lahko tudi dehidrira.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.