Čas je za sklepanje kompromisov

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Božični večer bi radi preživeli pri svojih starših, vendar vaš partner ni za to. Edina rešitev je kompromis, pravi družinska psihologinja Vagdevi Meunier.
Oglej si celoten članek

Družinska psihologinja svetuje, da natančno določite čas, ki ga boste ta večer preživeli pri družini, in čas, ki ga boste preživeli sami s partnerjem ob prijetnem klepetu in kozarcu vina.

Naredite predračun

Dogovori glede nakupa daril, hrane, pijače in dekoracije so še posebno v času krize pogost vzrok za prepir. Preden začnete zapravljati, s partnerjem pripravita proračun stroškov, ki si jih lahko privoščita za praznike. Skupaj se dogovorita glede božičnega menija in obdarovanj.

Razdelite si dela

Kadar je eden od partnerjev zavezan tradiciji, kupuje darila, pripravlja pecivo in postavlja jelko, drugemu pa vse to ne pomeni ničesar, je prepir neizogiben. Naredite seznam vsega, kar je treba opraviti za praznike, in pogovorite se o skupnih željah. Partnerja ne silite, naj krasi jelko, če si tega ne želi, saj bi jo morda raje kupil, svetuje Meunierjeva.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.