Magazin > Lepota & telo
5 ogledov

Čas je za sklepanje kompromisov

prepir Shutterstock
Božični večer bi radi preživeli pri svojih starših, vendar vaš partner ni za to. Edina rešitev je kompromis, pravi družinska psihologinja Vagdevi Meunier.

Družinska psihologinja svetuje, da natančno določite čas, ki ga boste ta večer preživeli pri družini, in čas, ki ga boste preživeli sami s partnerjem ob prijetnem klepetu in kozarcu vina.

Naredite predračun

Dogovori glede nakupa daril, hrane, pijače in dekoracije so še posebno v času krize pogost vzrok za prepir. Preden začnete zapravljati, s partnerjem pripravita proračun stroškov, ki si jih lahko privoščita za praznike. Skupaj se dogovorita glede božičnega menija in obdarovanj.

Razdelite si dela

Kadar je eden od partnerjev zavezan tradiciji, kupuje darila, pripravlja pecivo in postavlja jelko, drugemu pa vse to ne pomeni ničesar, je prepir neizogiben. Naredite seznam vsega, kar je treba opraviti za praznike, in pogovorite se o skupnih željah. Partnerja ne silite, naj krasi jelko, če si tega ne želi, saj bi jo morda raje kupil, svetuje Meunierjeva.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.