Čast pripada italijanskemu filmu

Foto: Žurnal24 Tornatore se je v filmu poklonil rodni Siciliji.
Beneški filmski festival, ki bo letos že 66. po vrsti, bo po dveh desetletjih znova odprl italijanski film in to eden najdražjih v zadnjih letih.
Oglej si celoten članek

Režiser Giuseppe Tornatore je dogajanje v epskem filmu z naslovom Baaria postavil v mesto Bagheria na Siciliji, kjer je bil sam rojen. Baaria je pravzaprav sicilijanska različica izgovorjave mesta Bagheria. "To je moj najbolj oseben film," pravi 53-letni režiser. Govori o velikih ljubeznih in utopičnih sanjah, na kratko opisuje svojo stvaritev Tornatore.

Kar dve različici
Film je eden najdražjih italijanskih filmov v zadnjih letih. Stal je kar 30 milijonov dolarjev, posnet pa je v dveh različicah. Tornatore je namreč poleg tega, da je dogajanje postavil v rojstni kraj, ostal zvest tudi jeziku. Film je tako posnet v italijanščini in originalnem sicilijanske narečju. Obiskovalci beneškega festivala, ki bo potekal od 2. do 12. septembra, si bodo lahko ogledali obe različici.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.