Magazin
34 ogledov

Čast pripada italijanskemu filmu

Tornatore se je v filmu poklonil rodni Siciliji. Žurnal24 main
Beneški filmski festival, ki bo letos že 66. po vrsti, bo po dveh desetletjih znova odprl italijanski film in to eden najdražjih v zadnjih letih.

Režiser Giuseppe Tornatore je dogajanje v epskem filmu z naslovom Baaria postavil v mesto Bagheria na Siciliji, kjer je bil sam rojen. Baaria je pravzaprav sicilijanska različica izgovorjave mesta Bagheria. "To je moj najbolj oseben film," pravi 53-letni režiser. Govori o velikih ljubeznih in utopičnih sanjah, na kratko opisuje svojo stvaritev Tornatore.

Kar dve različici
Film je eden najdražjih italijanskih filmov v zadnjih letih. Stal je kar 30 milijonov dolarjev, posnet pa je v dveh različicah. Tornatore je namreč poleg tega, da je dogajanje postavil v rojstni kraj, ostal zvest tudi jeziku. Film je tako posnet v italijanščini in originalnem sicilijanske narečju. Obiskovalci beneškega festivala, ki bo potekal od 2. do 12. septembra, si bodo lahko ogledali obe različici.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.