Cavazza si je zlomil nogo

Foto: Benjamin Kovač
Foto: Benjamin Kovač
Sebastian Cavazza si je med vajami za gledališko predstavo Iliada zlomil nogo. Potrebna bo operacija.
Oglej si celoten članek

Sebastian Cavazza je pretekli teden med vajami za gledališki spektakel Iliada tako nesrečno padel na odru, da si je zlomil nogo. Kot je za Žurnal24 povedala tiskovna predstavnica gledališča MGL Simona Belle, se je nezgoda zgodila "med nič posebno usodnim prizorom“. "Še isti dan je na urgenci dobil mavec, čez nekaj ur pa so pri ponovnem ogledu slik ugotovili, da je potrebna operacija. Sebastian za zdaj dobro okreva, čaka pa ga 3 mesece bergel in 3 mesece nadaljnjega okrevanja,“ je povedala Simona Belle in dodala, da gre za zares nesrečni slučaj, saj je "morda ustvarjal svojo življenjsko vlogo.“

Sebastian bi moral v Iliadi, ki nastaja v koprodukciji treh osrednjih ljubljanskih gledališko-kulturnih hiš, SNG Drama Ljubljana, Mestnega gledališča ljubljanskega in Cankarjevega doma, in jo režira Jernej Lorenci, igrati Ahila. Njegovo vlogo bo sedaj prevzel Jure Henigman. "Gre za ogromen projekt, ki ga zaradi zasedenosti Gallusove dvorane, abonentov in velikega števila prodanih vstopnic ne moremo premakniti, tako je teden dni pred premiero v njegovo vlogo vskočil Jure Henigman, ki je sicer v Iliadi igral drugo vlogo,“ so še sporočili z MGL in dodali, da Henigmana čaka velik zalogaj, saj mora svojo energijo z ene že skoraj narejene vloge preusmeriti v drugo, celo v glavno vlogo.

Pri MGL-ju pričakujejo, da bo Cavazza, ki ga bodo morali verjetno nadomestiti še v Velikem Gastbyju, odstoten do konca sezone.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.