Magazin > VIP
32 ogledov

Cavazza si je zlomil nogo

Sebastian Cavazza Benjamin Kovač
Sebastian Cavazza si je med vajami za gledališko predstavo Iliada zlomil nogo. Potrebna bo operacija.

Sebastian Cavazza je pretekli teden med vajami za gledališki spektakel Iliada tako nesrečno padel na odru, da si je zlomil nogo. Kot je za Žurnal24 povedala tiskovna predstavnica gledališča MGL Simona Belle, se je nezgoda zgodila "med nič posebno usodnim prizorom“. "Še isti dan je na urgenci dobil mavec, čez nekaj ur pa so pri ponovnem ogledu slik ugotovili, da je potrebna operacija. Sebastian za zdaj dobro okreva, čaka pa ga 3 mesece bergel in 3 mesece nadaljnjega okrevanja,“ je povedala Simona Belle in dodala, da gre za zares nesrečni slučaj, saj je "morda ustvarjal svojo življenjsko vlogo.“

Sebastian bi moral v Iliadi, ki nastaja v koprodukciji treh osrednjih ljubljanskih gledališko-kulturnih hiš, SNG Drama Ljubljana, Mestnega gledališča ljubljanskega in Cankarjevega doma, in jo režira Jernej Lorenci, igrati Ahila. Njegovo vlogo bo sedaj prevzel Jure Henigman. "Gre za ogromen projekt, ki ga zaradi zasedenosti Gallusove dvorane, abonentov in velikega števila prodanih vstopnic ne moremo premakniti, tako je teden dni pred premiero v njegovo vlogo vskočil Jure Henigman, ki je sicer v Iliadi igral drugo vlogo,“ so še sporočili z MGL in dodali, da Henigmana čaka velik zalogaj, saj mora svojo energijo z ene že skoraj narejene vloge preusmeriti v drugo, celo v glavno vlogo.

Pri MGL-ju pričakujejo, da bo Cavazza, ki ga bodo morali verjetno nadomestiti še v Velikem Gastbyju, odstoten do konca sezone.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.