"Če bi delal z Gwen, bi se mi uresničile sanje"

Foto: Pristop
Foto: Pristop
Francoski DJ in producent Martin Solveig za Žurnal24 o delu z Madonno, konkurentu Davidu Guetti in glasbenici njegovih sanj.
Oglej si celoten članek

Ste eden od producentov Madonnine nove plošče MDNA. Kako je bilo delati s kraljico popa? Ste bili pod pritiskom?

Kot veste, sem bil del večje produkcijske skupine in vsi smo k projektu prispevali svoj delež. Madonna je zelo konkretna. Delati s tako profesionalno osebo je bila čudovita izkušnja. Je ženska, ki pri ustvarjanju glasbe točno ve, kaj hoče. Sodelovanje je bilo zelo poučno, navdihujoče in prijetno. Glede pritiska … Če ignoriramo dejstvo, da je najuspešnejša glasbena izvajalka in nanjo gledamo kot na človeško bitje, ni bilo pritiska. Mislim, da se vsi preveč osredotočajo na dejstvo, da je izvajalec superzvezda. Čutil sem toliko pritiska, kot bi ga čutil pri sodelovanju s katerim koli drugim umetnikom. Z izdelkom sva oba zadovoljna.

Kako gledate na Davida Guetto, ki je v zadnjih letih sodeloval z različnimi pop glasbeniki? Kako bi opisali razliko med njegovo in vašo glasbo?

Kar je David dosegel, je neverjetno. Menim, da ne smemo spregledati njegovega sodelovanja pri dvigu popularnosti elektronske glasbe. Kar se razlike tiče, bi rekel, da je ozadje moje glasbe bolj popovsko, medtem ko je njegovo bolj klubovsko. Ima veliko več izkušenj. Jaz sem bolj eklektičen, medtem ko je Davidov zvok bolj prepoznaven.

Je kombiniranje dance in pop glasbe dobra ideja? Kje so meje?

Seveda je dobra ideja. Če se vrnem k prejšnjemu odgovoru. Kdo bi si pred tremi leti mislil, da bomo mi DJ-ji in producenti nekoč producirali največje popzvezde in skupine? Gre za rastoče gibanje z dolgo življenjsko dobo.

Ste kdaj razmišljali o združitvi s Sinclarom in Guetto? O ustanovitvi "francoske mafije" v stilu Švedske house mafije?

Ne.

Nekje smo prebrali, da bi radi delali z Gwen Stefani. Zakaj ravno z njo? S kom bi še želeli sodelovati?

Če bi delal z njo, bi se mi uresničile sanje. Je brezhibna, ljubim njen glas in vse na njej. Sicer bi rad delal tudi z Julianom Casablancasom, Andréjem 3000, Foster The People, Fallulah in Santigoldom.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.