Magazin > Film & Glasba & TV
3 ogledov

"Če bi delal z Gwen, bi se mi uresničile sanje"

MARTIN SOLVEIG Pristop
Francoski DJ in producent Martin Solveig za Žurnal24 o delu z Madonno, konkurentu Davidu Guetti in glasbenici njegovih sanj.

Ste eden od producentov Madonnine nove plošče MDNA. Kako je bilo delati s kraljico popa? Ste bili pod pritiskom?

Kot veste, sem bil del večje produkcijske skupine in vsi smo k projektu prispevali svoj delež. Madonna je zelo konkretna. Delati s tako profesionalno osebo je bila čudovita izkušnja. Je ženska, ki pri ustvarjanju glasbe točno ve, kaj hoče. Sodelovanje je bilo zelo poučno, navdihujoče in prijetno. Glede pritiska … Če ignoriramo dejstvo, da je najuspešnejša glasbena izvajalka in nanjo gledamo kot na človeško bitje, ni bilo pritiska. Mislim, da se vsi preveč osredotočajo na dejstvo, da je izvajalec superzvezda. Čutil sem toliko pritiska, kot bi ga čutil pri sodelovanju s katerim koli drugim umetnikom. Z izdelkom sva oba zadovoljna.

Kako gledate na Davida Guetto, ki je v zadnjih letih sodeloval z različnimi pop glasbeniki? Kako bi opisali razliko med njegovo in vašo glasbo?

Kar je David dosegel, je neverjetno. Menim, da ne smemo spregledati njegovega sodelovanja pri dvigu popularnosti elektronske glasbe. Kar se razlike tiče, bi rekel, da je ozadje moje glasbe bolj popovsko, medtem ko je njegovo bolj klubovsko. Ima veliko več izkušenj. Jaz sem bolj eklektičen, medtem ko je Davidov zvok bolj prepoznaven.

Je kombiniranje dance in pop glasbe dobra ideja? Kje so meje?

Seveda je dobra ideja. Če se vrnem k prejšnjemu odgovoru. Kdo bi si pred tremi leti mislil, da bomo mi DJ-ji in producenti nekoč producirali največje popzvezde in skupine? Gre za rastoče gibanje z dolgo življenjsko dobo.

Ste kdaj razmišljali o združitvi s Sinclarom in Guetto? O ustanovitvi "francoske mafije" v stilu Švedske house mafije?

Ne.

Nekje smo prebrali, da bi radi delali z Gwen Stefani. Zakaj ravno z njo? S kom bi še želeli sodelovati?

Če bi delal z njo, bi se mi uresničile sanje. Je brezhibna, ljubim njen glas in vse na njej. Sicer bi rad delal tudi z Julianom Casablancasom, Andréjem 3000, Foster The People, Fallulah in Santigoldom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.