Čemaževi mafini

Foto: Blanka Kefer
Foto: Blanka Kefer
Slani mafini so dobra izbira za zajtrk ali malico. Ker je čas čemaža, jih seveda popestrite kar s tem spomladanskim zeliščem.
Oglej si celoten članek

Sestavine:

  • 1 šop čemaža (pribl. 80 g)
  • 250 g moke
  • 1 čajna žlička pecilnega praška
  • 1/2 čajna žlička sode bikarbone (jedilne sode)
  • 2 jajci
  • 200 g kisle smetane
  • 100 ml pinjenca
  • 50 g parmezana, sveže naribanega (ali drugega trdega sira)
  • 70 g masla (na sobni temperaturi)
  • 2 vejici timijana
  • 1 ščepec muškatnega oreščka (sveže naribanega)
  • sol
  • poper (sveže naribanega)
  • maslo za premaz

Priprava:

  • Za čemaževe mafine najprej pod hladno vodo oplaknemo čemaževe lističe, jih otresemo do suhega in nasekljamo na drobno. Maslo penasto umešamo. Dodamo jajca in še enkrat dobro premešamo. Dodamo kislo smetano, pinjenec, nariban parmezan in čemaž. Začinimo z nasekljanim timijanom, soljo in poprom ter vse skupaj premešamo.
  • Na delovni površini zmešamo moko, pecilni prašek in sodo bikarbono. Na sredini kupa oblikujemo vdolbinico in jo napolnimo s čemaževo zmesjo. Naglo zgnetemo v testo.
  • Modelčke za mafine namažemo z maslom in jih napolnimo s testom. Pečemo pribl. 20 minut pri 200 °C. Čemaževe mafine postrežemo tople.

več spomladanskih jedi poiščite tukaj!

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.