Magazin
61 ogledov

Čemaževi mafini

čemaževi mafini Blanka Kefer
Slani mafini so dobra izbira za zajtrk ali malico. Ker je čas čemaža, jih seveda popestrite kar s tem spomladanskim zeliščem.

Sestavine:

  • 1 šop čemaža (pribl. 80 g)
  • 250 g moke
  • 1 čajna žlička pecilnega praška
  • 1/2 čajna žlička sode bikarbone (jedilne sode)
  • 2 jajci
  • 200 g kisle smetane
  • 100 ml pinjenca
  • 50 g parmezana, sveže naribanega (ali drugega trdega sira)
  • 70 g masla (na sobni temperaturi)
  • 2 vejici timijana
  • 1 ščepec muškatnega oreščka (sveže naribanega)
  • sol
  • poper (sveže naribanega)
  • maslo za premaz

Priprava:

  • Za čemaževe mafine najprej pod hladno vodo oplaknemo čemaževe lističe, jih otresemo do suhega in nasekljamo na drobno. Maslo penasto umešamo. Dodamo jajca in še enkrat dobro premešamo. Dodamo kislo smetano, pinjenec, nariban parmezan in čemaž. Začinimo z nasekljanim timijanom, soljo in poprom ter vse skupaj premešamo.
  • Na delovni površini zmešamo moko, pecilni prašek in sodo bikarbono. Na sredini kupa oblikujemo vdolbinico in jo napolnimo s čemaževo zmesjo. Naglo zgnetemo v testo.
  • Modelčke za mafine namažemo z maslom in jih napolnimo s testom. Pečemo pribl. 20 minut pri 200 °C. Čemaževe mafine postrežemo tople.

več spomladanskih jedi poiščite tukaj!

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.