Česar na razgovor nikar ne oblecite

Foto: Shutterstock Fotografija je simbolična.
Foto: Shutterstock Fotografija je simbolična.
Vas čaka razgovor za službo? Nekaj namigov, na kaj je treba pri izboru oblačil za tako pomemben sestanek paziti.
Oglej si celoten članek

1. Nedrček se ne sme videti
Izogibajte se koničastim nedrčkom in nedrčkom (npr. bralette), ki se vidijo čez majico.  Pazite tudi, da se naramnice vašega nedrčka ne bodo videle.

2. Čevlji s previsoko petko so tabu!
 Petka na čevljih naj ne bo višja od sedmih centimetrov, svetujejo strokovnjaki. Prav tako se izogibajte novim čevljem, ki bi vas lahko ožulili ali tiščali.

3. Hlače iz jeansa niso dobra ideja
Četudi se zanimate za delo, ki od vas ne zahteva obleke, je pomembno, da se na razgovoru pojavite v elegantnih oblačilih. Prvi vtis je namreč zelo pomemben. Hlače naj ne bodo iz jeansa, ampak navadnega blaga, lahko pa izberete tudi krilo ali obleko.

4. Pazljivo pri obleki
Obleka (ali krilo) mora biti dovolj dolgo – segati vam mora čez kolena – in ne sme biti preozka. Dobro je tudi, da ima daljše rokave in da ne razkriva preveč dekolteja.

5. Ne pretiravajte z nakitom
Prstan, verižica, ura. To je to. Če boste preveč "okrancljani", sogovornik ne bo sledil vašim besedam, ampak bo pozoren le na vaše modne dodatke.

6. Izogibajte se oblačilom in modnim dodatkom, na katerih je viden logotipi
Mnogi bodo v oblačilih ali  torbicah, na katerih se bohoti velik logotip, videli bahanje.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.