Magazin > Lepota & telo
3307 ogledov

Česar na razgovor nikar ne oblecite

ženska razgovor služba Shutterstock Fotografija je simbolična.
Vas čaka razgovor za službo? Nekaj namigov, na kaj je treba pri izboru oblačil za tako pomemben sestanek paziti.

1. Nedrček se ne sme videti
Izogibajte se koničastim nedrčkom in nedrčkom (npr. bralette), ki se vidijo čez majico.  Pazite tudi, da se naramnice vašega nedrčka ne bodo videle.

2. Čevlji s previsoko petko so tabu!
 Petka na čevljih naj ne bo višja od sedmih centimetrov, svetujejo strokovnjaki. Prav tako se izogibajte novim čevljem, ki bi vas lahko ožulili ali tiščali.

3. Hlače iz jeansa niso dobra ideja
Četudi se zanimate za delo, ki od vas ne zahteva obleke, je pomembno, da se na razgovoru pojavite v elegantnih oblačilih. Prvi vtis je namreč zelo pomemben. Hlače naj ne bodo iz jeansa, ampak navadnega blaga, lahko pa izberete tudi krilo ali obleko.

4. Pazljivo pri obleki
Obleka (ali krilo) mora biti dovolj dolgo – segati vam mora čez kolena – in ne sme biti preozka. Dobro je tudi, da ima daljše rokave in da ne razkriva preveč dekolteja.

5. Ne pretiravajte z nakitom
Prstan, verižica, ura. To je to. Če boste preveč "okrancljani", sogovornik ne bo sledil vašim besedam, ampak bo pozoren le na vaše modne dodatke.

6. Izogibajte se oblačilom in modnim dodatkom, na katerih je viden logotipi
Mnogi bodo v oblačilih ali  torbicah, na katerih se bohoti velik logotip, videli bahanje.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.